Meny Stäng

Om oss

Vad är Naturvetenskap.se?

Naturvetenskap.se är en hemsida med målet att komplettera traditionell kurslitteratur, genom att presentera förenklade, fördjupade eller förnyade perspektiv på valda delar ur kursplanen. Hemsidan kan användas som en del av utbildningskonceptet ”flippat klassrum”.

All text är fritt tillgänglig för alla besökare, men vi erbjuder även extra övningsuppgifter för betalande kunder.

Målgrupp

Sidan vänder sig främst till elever på högstadiet och gymnasiet, samt deras lärare, men även studenter vid högre utbildning och personer med intresse av naturvetenskap.

Vilka är vi?

Hemsidan startade 2008 av två studenter vid Göteborgs universitet, efter en diskussion om varför det saknades naturvetenskaplig information på svenska på internet. I dag drivs sidan av Matias Ekstrand (medicine doktor & leg apotekare) och Oskar Henriksson (doktorand i matematik) genom Naturvetenskap Sverige handelsbolag.

Finansiering

För att finansiera sidans tekniska drift (domännamn, webbhotell och mjukvarulicenser) förekommer annonser på våra sidor. Dessa är alltid tydligt utmärkta och separerade från övrigt innehåll. Vi säljer även konton till skolor och enskilda användare, som ger tillgång till extra övningsuppgifter.

På längre sikt är målet att intäkterna från annonser och försäljning av konton ska kunna möjliggöra för oss att lägga mer tid på hemsidan.

Vill ni samarbeta med oss, eller köpa reklamplats är ni välkomna att kontakta oss.

Om ni tycker om oss

Om du tycker om vår tjänst och vill stötta vårt arbete med sidan får du gärna köpa ett användarkonto, eller rekommendera oss till dina vänner och bekanta. Vi finns även på Facebook.