Meny Stäng

Copyright

I följande text ska vi försöka klargöra vad ni får göra med texter och bilder som publiceras på våra sidor.

Copyright med vissa undantag

All text och bild som används på Naturvetenskap.se är under copyright där rättigheterna tillhör författaren/illustratören i fråga.

Ni har rätt att använda text och bilder ifrån Naturvetenskap.se i icke-kommersiella sammanhang, förutsatt att källan anges. Detta innefattar bland annat undervisning, skolarbeten, och vissa typer av publikationer. Om ni önskar använda något av materialet i kommersiella sammanhang eller är osäkra på något är det bara att höra av er till oss så ska vi kunna lösa det.

Notera att vi i vissa artiklar publicerar bilder som ligger under en Creative Commons (CC) licens och är skapad av någon annan än författaren till artikeln. Det framgår i både ”alt-tag” och ”image title” om bilden ligger under en CC-licens, och då även vem som har skapat den.

Urkund

Notera att vår sida (liksom en stor del av internet) finns med i Urkund, och om allt för stora delar i ett skolarbete kopieras härifrån utan källhänvisning så flaggas arbetet för plagiat.

Om ni använder vårt material

Om ni använder vårt material i en publikation eller någonting som ligger uppe på internet hade vi uppskattat om ni skickade oss ett kortare meddelande där ni nämner detta.

Övrigt

Om något är oklart vad gäller copyrighten, eller om du vill använda vårt innehåll till något speciellt är det bara att kontakta oss.